1. קרן השתלמות - מה זה ולמה זה טוב? (עתידי)
  2. איך בוחרים קרן השתלמות ומסלול מדריך מקוצר (עתידי)
  3. למקסם את קרן ההשתלמות (עתידי)
  4. קרן השתלמות בניהול אישי IRA
  5. האם לעצמאי כדאי להפקיד לקרן השתלמות או לתיק פרטי (עתידי)
  6. קרן השתלמות יש עוד מלבדך (עתידי)
  7. האם יש כדאיות לפתוח קרן השתלמות עצמאית בנוסף לשכיר ובפרט פיקטיבית? (עתידי)
  8. מה בכלל עושים עם קרן השתלמות (עתידי)
  9. אז האם יש נקודה שכבר לא טוב IRA? (עתידי)

קרן השתלמות בניהול אישי IRA, חלק ב': הפרקטיקה של המעבר וההשקעה

12/11/2022 | 31 תגובות | 9 דקות קריאה

זהו חלק שני בסידרה אודות קרן השתלמות בניהול אישי IRA. "היפה בקרנות", כך כיניתי אותה בחלק א' כי מבחינתי מדובר בכליל השלמות בכל הקשור לקרן השתלמות וזו צריכה להיות התחנה הסופית של חיסכון זה עבור כל משקיע.

בחלק א' דיברנו על קרנות השתלמות באופן כללי ולאחר מכן הסברנו מה ההבדלים בין קרן השתלמות "מסלולית" לקרן השתלמות בניהול אישי IRA. יש הרבה יתרונות לניהול אישי. יתרון מהותי ראשון הוא היכולת להשיג ייצוג אופטימאלי של שוק המניות העולמי ובכך לנטרל סיכונים לא שיטתיים שנובעים מהשקעה שלא מפוזרית כהלכה (כפי שקורה בקרנות מסלוליות). שנית, העלויות ב-IRA יהיו זולות מהותית ביחס לקרן מסלולית ויהיו לכל היותר 0.4% (עלות החשבון+עלות הניירות), בעוד בקרן מסלולית העלות יכולה להגיע ל-1.2% ויותר אם לשקלל עלויות ישירות וסמויות עליהן פירטנו בחלק הראשון.

חלק זה מיועד בעיקרו למי שאזר אומץ, צבר סכום מספיק (בהמשך אחדד כמה זה מספיק בגופים השונים) ומוכן לצאת לבלי שוב למסע אל עבר אופק ה-IRA בתקווה שזה ישרת נאמנה את חלומותיו.

נסקור את הגופים שמציעים את השירות נכון לשלהי 2024

הערה: כדי שפוסט זה ישרוד את מבחן הזמן, מי שנתקל בו בעוד כמה שנים מוזמן להגיב עם שינויים שחלו בשוק ואעדכן אותם.

  1. מגדל - ענק הביטוח היה שחקן משמעותי בשוק ה-IRA. הציע את השירות בדמי ניהול אטרקטיביים מאוד, הכי נמוכים ששמעתי הם 0.19%. ה-catch הוא הצבירה האסטרונומית שנדרשה למעבר והיא 750 אש"ח. לא הועיל גם אם ניידתם קופת גמל. הברוקר עצמו בנק לאומי. נכון ל-2024: אין קליטת לקוחות חדשים

  2. מיטב דש - בית ההשקעות היה אחת האפשרויות הנפוצות בשוק ה-IRA. הסיבה העיקרית היא רף הכניסה הנמוך יחסית של 200 אש"ח. ניוד של קופת גמל נחשב בצבירה הכוללת. הבעיה העקרונית עם בית ההשקעות הזה היא דמי ניהול גבוהים (בראיה שלי) אותם הם גובים ממשקיעים שצבירתם קרובה לרף הכניסה - 0.8%. לשיטתי, דמי ניהול כאלה מוציאים העוקץ מהשקעת IRA דרך מיטב דש. ככל שהצבירה תעלה, לחצי מיליון, יופחתו דמי הניהול לכ-0.5%. סביר, אך רחוק ממצוין. הברוקר עבור בעלי סכום "נמוך" יהיה "מיטב דש טרייד", ועבור מי שצבירתו גבוהה יפתחו אפשרויות של בנקים (לאומי, הפועלים). לטעמי דווקא האפשרות של פלטפורמת הבית "מיטב דש טרייד" היא יתרון מאחר והכל מנוהל תחת קורת גג אחת בתהליך שהוא יעיל ומשומן יחסית.

  3. גלובל נט - שחקן חדש יחסית בתחום ה-IRA שקלט את הפעילות של הפניקס והלמן אלדובי. הגוף מציע שירות IRA בדמי ניהול של 0.45% לבעלי צבירה של 100 אש"ח. ככל שהצבירה תעלה, יופחתו דמי הניהול עד לכדי 0.3%. הברוקר לבעלי צבירה "נמוכה" יהיה בנק IBI וככל שהצבירה גבוהה יותר ניתנות אפשרויות נוספות כדוגמת בנק מזרחי ובנק לאומי. שימו לב: בתחתיתו של הפוסט הצעה לניוד דרך גוף מתווך (אני שותף בו) שיוזיל לכם עמלות בעבור שכר טירחה חד פעמי.

אוקיי, בוא נצא לדרך זיק, איך מתנהל תהליך המעבר?

שלב 1 - צבירה בקרן מסלולית

ראשית, עליכם להתאזר בסבלנות ולהגיע ליתרה מינימאלית מכובדת בכדי להיות כשירים למעבר ל-IRA, לכל הפחות 100 אלף ש"ח. תזכורת לאיך עושים את זה נכון תמצאו בחלק א'.

שלב 2 - יצירת קשר עם אחד הגופים

רשימת הגופים הקצרה פורטה קודם, וכדאי, לדעתי לדבר עם חלקם או כולם להתרשמות ראשונית. מתקשרים לבית ההשקעות, או משאירים פרטים בסקציה של ה-IRA באתר האינטרנט. שימו לב, הכל זה שוק, גם IRA. למרות שנקבתי קודם במספרים, יתכן ותשמעו משהו שונה. לדוגמא: צבירה דרושה גבוהה יותר או דמי ניהול גבוהים יותר. התמקחו, צרו קשר עם עוד גופים בכדי למצוא הצעה אידיאלית עבורכם. אין חדש תחת השמש גם כאן בהיבט זה. נסו להציע ניוד של מכשירים פיננסיים שברשותכם וברשות בן/בת זוגכם לשיפור התנאים (קופת גמל להשקעה, פנסיה).

לא פחות חשוב בתהליך הבחירה של הגוף המוסדי יהיה להתרשם מרמת הזמינות והשירותיות. מניסיון, אלו לעיתים לוקים בחסר ובהחלט כדאי לשקול לחיוב גוף זמין ושקשוב לצרכים האישיים שלכם. ב-IRA לרוב המעבר סבוך יותר ונדרש טיפול אישי בכל לקוח שמגיע עם מטען הבעיות הייחודי שלו. ללא תיקשורת טובה התהליך עלול להיות כואב מאוד. לטעמי, לא להתפשר על פחות מאפשרות לתקשר עם הסוכן שיטפל בעניינכם בנייד.

חלק מתהליך ההתאמה יכלול גם בחירת ברוקר שבו ינוהלו הכספים. יש להבין שאין זהות בין הגוף שדרכו תיפתח קרן ההשתלמות לבין הברוקר שבו ינוהלו בפועל הכספים. המהות של זה היא שבנוסף לדמי הניהול שתשלמו לגוף הפנסיוני (זו העלות העיקרית) יחולו גם עלויות מסחר שישולמו לברוקר. לעיתים יש בתי השקעות כגון מיטב דש שמציעים בחבילת ה-IRA גם שירות ברוקראז' (מיטב דש טרייד). עם זאת, ברוב המקרים ידרש שידוך לברוקר שחבר לאותו גוף פנסיוני כגון אחד הבנקים (מזרחי, לאומי, הפועלים) או בית השקעות כגון אקסלנס או IBI. בפועל, חברת הגמל תציע לכם מספר אפשרויות שיהיו תלויות בצבירה שאתם מיועדים להעביר.

אז שימו לב שחלק מתהליך הבחירה שלכם כולל גם את שירות הברוקראז' שאותו ניתן לבחור, למשל, על סמך עמלות המסחר. ככלל עמלות המסחר נמוכות אבל מה שחשוב לא פחות מהאחוזים הוא המינימום. למשל במיטב דש טרייד העמלה על קרנות סל של בלאקרוק היא 0.04% עם מינימום 4.65 ואילו במזרחי-טפחות העמלה דרך גלובלנט היא 0.055% ללא מינימום. מאחר והפקדות לקרן השתלמות לרוב לא יגיעו למינימום יש יתרון מהותי דווקא לאפשרות השניה. אז שימו לב לזה, אמנם יחסית זניח אבל גם משהו.

בסופו של שלב זה, אתם צריכים להגיע להבנה עקרונית בדבר הגוף הפנסיוני והברוקר שאיתם תצעו למסע ה-IRA המופלא שלכם.

שלב 3 - (אופציונאלי) סילוק הלוואות על חשבון קרנות מסלוליות קיימות

מי שנטל הלוואות בקופה המסלולית, יצטרך לסלקן בטרם יוכל להתקדם לתהליך הניוד.

שלב 4 - חתימה על מסמכים

אם הגעתם להסכמות בנוגע לתנאים, מתקדמים לחתימה דיגיטלית על מסמכים בדבר פתיחת הקופה וניוד קרנות ממקומות אחרים לחשבון ה-IRA החדש לכם.

שלב קצת מעיק בתהליך הוא דרישה להתייצב לאימות פיזי מול הברוקר (סניף בנק או בית השקעות בהתאם לחלופה הנבחרת). נו שווין. בחלק מהמקרים תזכו לשירות VIP שבו יגיע שליח עד אליכם לצורך זיהוי.

במידה ואחת הקופות פעילה, תקבלו טופס "קוביות" עבור המעסיק שהוא למעשה כולל פרטי הפקדה. יש לשים לב שרק ברגע שהמעסיק יפקיד בפועל לחשבון אז קופה זו תהפוך לפעילה בחשבון ה-IRA.

שלב 5 - ציפיה דרוכה

נרצה או לא אבל זה שלב די משמעותי בתהליך. לרוב מדובר בחודש, לפעמים פחות, לפעמים יותר מכל מיני סיבות. התהליך לא משומן מספיק, לא לגמרי דופק. זו אחת הסיבות לתעדף גוף עם מוניטין של שירותיות, פן תרגישו מתוסכלים ואובדי עצות.

חשוב להבין - הקרנות שנוהלו כמסלוליות יונזלו בטרם הניוד, כלומר מספר ימים הכספים יהיו מחוץ לשוק. כאן חבוי הסיכון הגדול ביותר ב-IRA והוא תקיעת הכספים בעולם מקביל. במידה והגוף הנבחר יכשל בביצוע מעבר יעיל, התוצאה של זה יכולה להיות קטסטרופלית ולהוביל לאובדן של עשרות אחוזי תשואה. בראיה שלי ההשפעה של זה גדולה עשרות מונים מחיסכון של כמה עשיריות או מעבר ל-IRA בצבירה נמוכה יותר.

בזמן ההמתנה יקרו הרבה דברים מאחורי הקלעים שבסיומם יפתחו קופות בגוף המוסדי הנבחר, יפתח חשבון מסחר שיקלוט את הכספים ויאפשר רכישת ניירות ערך ויבוצע ניוד של הכספים מהקרנות הקודמות שלכם לתוך קופות ה-IRA החדשות.

הערה 1 - יפתחו מספר קופות כמספר הקופות הקודם שהיה לכם. זה עניין של רגולציה. היו לכם 4 קרנות השתלמות? יפתחו 4 קופות IRA. חשבון מסחר יהיה לכם רק אחד והוא יקלוט את כל היתרות במקום מרוכז אחד. זה יתרון לדעתי. ההפרדה לפי קופות שונות ושכבות של נזילות מתבצעת בגוף המוסדי הנבחר שיודע לחשב חלק יחסי שמתאים לכל קופה וקופה מתוך סך הכספים וניירות הערך שבחשבון המסחר.

הערה 2 - אם היתה לכם קופת IRA במקום אחר שתירצו לנייד לבית חדש, אז ניתן לנייד כניירות. לרוב הגוף הקולט פחות אוהב את זה וזה גורם לו איזה כאב ראש זה או אחר. לדעתי לא כדאי להיכנע ולהנזיל אלא להתעקש על ניוד של הניירות as is.

Responsive image

עד כמה תהליך המעבר הוא כאב ראש?

זה כאב ראש, אבל קטן ממה שאולי תשמעו ברשתות הפיננסיות. טיפ ממני - לכו על גוף עם מוניטין של הצלחה בתחום ה-IRA, אפילו במחיר של דמי ניהול מעט גבוהים יותר.

התנהלות שוטפת

שהחיינו! נפתח החשבון? נכנסו הצבירות שנוידו והן זמינות כרגע להשקעה?

כל שנותר זה לזכור לבדוק אם נכנסה הפקדה ולקנות בדיוק כמו בחשבון מסחר רגיל.

מתי להשקיע את הכסף הזמין? בראיה שלי, ברגע שהוא נכנס לחשבון המסחר, ניתן להשקיעו ויפה שעה אחת קודם. אין סיבה מהותית להתמהמה, בטוח לא לתזמן ובגלל שסטטיסטית השוק רוב הזמן עולה אין למשקיע פסיבי שיפגוש את כספו בעוד 15 שנה לפחות סיבה לשבת על הגדר. כדאי לשים תזכורת ביום שאחרי שהמעסיק שלכם עושה את ההפקדה בכדי לבדוק אם הכסף שויך לחשבון וזמין להשקעה. זכרו שבניגוד לקרן מסלולית אין אוטומציה ומשמעת ההשקעה היא עליכם.

במה נשקיע בקרן השתלמות IRA?

בעוד שבקרן מסלולית יש היגיון מסוים לא להשקיע באופן שהוא 100% מנייתי בכדי להיות זכאים לאחוז מינוף גבוה יותר, ב-IRA זה לא שיקול רלוונטי עקב היעדר יכולת מינוף. בגדול, מתמטית, הסתברותית, הגיונית, you name it, אין היגיון להשקיע במשהו שאינו מניות בקרן השתלמות, בייחוד לא כשמדובר ב-IRA. לאורך זמן, כך כולנו מקווים, מניות יניבו תשואה גבוהה בהרבה מאגרות חוב ממשלתיות, סחורות ומזומן.

דגשים ורעיונות:

  • כברירת מחדל, פשוטה ויעילה, ניתן לבחור בהקצאה פשוטה מאוד כדוגמת נייר העוקב אחר מדד ACWI, או חלופת "השילוש הקדוש". שתיהן מוזכרות בפוסט הזה.

  • יש רעיונות מתקדמים נוספים, שיישומם לא בהכרח הכרחי, אם כי אפשרי, כגון שילוב של מניות ערך קטנות עקב פוטנציאל התשואה הגבוה.

  • ניירות שהמיסוי שלהם בבסיס הוא לפי מטבע חוץ, ולא לפי רווח ריאלי המקל יותר כפי שמקובל לרוב בניירות בשקלים, מתאימים לשילוב דווקא בחשבון IRA על פני תיק פרטי. מאחר ואין מס רווחי הון בקרן השתלמות אז זו יכולה להיות קופסא נכונה להחזקת ניירות מסוג זה. דוגמא לנייר מושלם להחזקה בחשבון IRA הוא IMID, קרן אירית צוברת בדמי ניהול של 0.17% שעוקב אחר מדד ACWI IMI, כל העולם לרבות שווי שוק קטן! דוגמא לנייר מעניין נוסף שנסחר במטבע חוץ הוא WSML, קרן צוברת למניות שווי שוק קטן.

  • ניירות פחות מומלצים הם מניות דיבידנד שמהן המס מנוכה במקור בהתאם למדינה הספציפית של החברה, גם אם הניירות מוחזקים בחשבון IRA. במקרים מסוימים כאשר שיעור הניכוי נמוך מ-25%, כמו למשל חברות בריטיות (0% מס דיבידנד), כן יש היגיון לשלב ניירות אלו ב-IRA.

הערה: יש לוודא שבכל עת יש יתרה מספקת במזומן לכיסוי עמלות מסחר ודמי ניהול. אני משאיר 300 ש"ח באופן קבוע. דמי הניהול יורדים אחת לחודש.

בסופו של דבר זה כלל לא מסובך, חשבון ה-IRA שלכם הוא חשבון מסחר לכל דבר ועניין בדיוק כמו התיק הפרטי. כך למשל נראה חשבון ה-IRA בברוקרים מיטב דש ובנק מזרחי עם החזקת ניירות "השילוש הקדוש".

Responsive image
מסך מצב חשבון IRA בשני ברוקרים. התמונה להמחשה בלבד.

המסקנה המתבקשת, אותה הגברת בשינוי אדרת. מי שהשקיע כבר בתיק פרטי ימצא ממשק דומה עד זהה. מי שרגיל לממשק של בית השקעות וכעת נפתח לו חשבון בבנק, ישלים פערים חיש מהר. מי שמעולם לא רכש ניירות, יוכל להיעזר במדריך ולהשתלט על המלאכה אחרי רכישה או שתיים.

מילות סיכום

דרך ארוכה אני כעוף בנדודיו

השקעות בכלל ומסע לפרישה מוקדמת בפרט הם כרוניקה של התקדמות וזיקוק מחשבתי ואופרטיבי. השקעת קרן ההשתלמות ב-IRA, עבורי, זה אחד השלבים בתהליך זה. במוקדם או במאוחר זו חייבת להיות אבן דרך במסע. אין דרך אחרת. הדרך עד ל-IRA עלולה להיות ארוכה ואף רצופת מכשולים. השקעה מעל התיקרה בקרן מסלולית זולה ומנייתית-פסיבית בטרם המעבר ובחירת גוף מוסדי יעיל וזול עשויים לקצר ולפשט את הדרך ל-IRA. ניתן וצריך אפילו ליהנות מזה. מניסיון, זה שווה כל מאמץ.

שירות ניוד ל-IRA להקלה בתהליך והפחתה בעמלות

ה-IRA הוא מוצר מדהים אך גם לא מספיק זול והמעבר אליו לא תמיד חלק. בכדי להקל על התהליך ולאפשר לקוראים ליהנות מהפוטנציאל של המוצר פיתחתי עם 2 שותפים מוצר שמפשט את תהליך המעבר ומוזיל דמי ניהול ביחס למה שתקבלו אם תצטרפו באופן ישיר. לפרטים נוספים לחצו כאן

QPbmCRVM, Itay ו-2 נוספים אהבו את זה

רוצה לקבל התראות על פוסטים חדשים למייל? לחץ כאן

כתיבת תגובה לפוסט

31 תגובות

יותם בתאריך 13/11/2022, 05:22

פוסט נהדר <br>שאלה שעולה לי במקרה של עוסקים מורשים/פטורים עד כמה נכון להפקיד מעל התקרה השנתית המזכה בפטור מס כדי להגיע למינימום הנדרש ולהתחיל בira מוקדם יותר

זיק הולילנד הגיב ליותם בתאריך 13/11/2022, 05:46

אני חושב שיש בכך היגיון.

יאיר אלמוג בתאריך 13/11/2022, 13:30

נהנה לקרוא כל מילה שאתה כותב ולא זוכר מתי נהנתי ככה לקרוא מאמרים במדיה,יישר כח <br>השאלה שלי היא כזאת: יש לי כרגע 120K בקרן השתלמות ועוד 230K בקופת גמל ביחד זה 350K <br>האם זה מספיק טוב לרף כניסה או שצריך 300K בהשתלמות ו300K בגמל?

זיק הולילנד הגיב ליאיר אלמוג בתאריך 14/11/2022, 05:39

זה מאוד תלוי בגוף המוסדי. לעניות דעתי זה יספיק במיטב דש. לגבי גלובלנט, כדאי ליצור איתם קשר ולשאול. במגדל זה לא יספיק.

שלומי בתאריך 14/11/2022, 08:51

המוצר ira חייב לעבור רגולציה לייעלות התהליך. <br>החסרון בשלב ״חור שחור״ שהכסף נמצא בשום מסלול הוא הסיבה המרכזית שבחרתי לא לבצע העברה ל ira <br>בנוסף ליחס משפיל בכל שיחת התעניינות וחוסר תחרות בשוק גורמים להרבה כשלים

זיק הולילנד הגיב לשלומי בתאריך 14/11/2022, 08:55

לגמרי מסכים איתך. השוק מצוי במקום לא טוב. יכול לומר מניסיוני האישי שהגוף גלובלנט, לפחות מבחינת היחס, נמצא במקום טוב יותר מהאחרים.

שלומי הגיב לזיק הולילנד בתאריך 20/11/2022, 14:15

כמה זמן הכסף היה בתהליך הניוד? והאם היה ניתן לעשות משהו בדיעבד כדי לזרז את התהליך?

זיק הולילנד הגיב לשלומי בתאריך 20/11/2022, 14:28

העיכוב העיקרי בתהליך היה בכל הקשור להתנהלות מול הבנק. בדיעבד כדאי לברר איזה סניף יש לו ניסיון עם IRA. <br>פרט לזה הניוד של קופה מסלולית הוא מהיר יחסית ולוקח כשבועיים.

מוטי בתאריך 27/11/2022, 13:35

קראתי הרבה חומרים על IRA <br>ובזכות המאמרים הצלחת להוביל אותי גם לבצע ולעבור. <br>אשמח לתובנות וגם טיפים בנושא IRA ואפילו חלק ג׳

שלומי בתאריך 15/01/2023, 09:18

שאלה שעלתה לי בקריאת הפוסט <br> <br>האם כדאי לפתוח חשבון מסחר עצמאי לצד יש חשבוןIRA? אם כן מאילו סיבות שווה לסחור בשני תיקים במקביל <br> <br>תודה

זיק הולילנד הגיב לשלומי בתאריך 15/01/2023, 12:48

ה- IRA קולט את ההפרשות לקרן השתלמות/קופת גמל. חשבון מסחר עצמאי מיועדים להכנסה הפנויה שאיתה אתה רוצה לעבות את החיסכון שלך. בחשבון מסחר פרטי, הרווחים יהיו חייבים במס רווחי הון.

שלומי הגיב לזיק הולילנד בתאריך 15/01/2023, 12:50

אז למה לא לעבות דרך ira מעבר להפקדה?

זיק הולילנד הגיב לשלומי בתאריך 15/01/2023, 13:08

זו אפשרות, אבל תיק פרטי הוא זול משמעותית. תשלם בתיק פרטי 15 שח לחודש בניגוד ל0.2% לכל הפחות ב IRA.

יוסי בתאריך 21/03/2023, 22:34

עשיתי בדיקה ב 2 חברות, על סכום של 700K (פנסיה והשתלמות יחד) <br>מיטב דש דרשו 0.7% ד"נ לשנה. שזה המון, זה הרבה יותר מד"נ לקרן מנוהלת, האבסורד זועק לשמים. הם די מסרבים לרדת מהעץ. <br>בגלובל נט הציעו 0.3% ד"נ לשנה. שזה כמובן סכום נמוך בהרבה. <br>יש איך להתקדם ?

עומר גרוסמן בתאריך 22/03/2023, 20:29

פוסט נהדר!!! <br>מתחיל כרגע את דרכי בעולם קרנות ההשתלמות, אמתין כמה שנים לצבירה ראויה לפחות עד שתהיה חלופה רואיה לצבירה נמוכה

שגב בתאריך 02/06/2023, 16:36

נניח תדוגמא הבאה, ביקשתי להעביר את הקה"ש לira, שלחו הודעה מהקרן המסלולית שהם מחוייבים מרגע ההודעה להעביר את הכספים תוך 10 ימי עסקים. נניח שהעברת כספים התבצעה בתחילת החודש, אך ניתן יהיה לרכוש מניות בקופת ה- IRA ,לאחר הפקדת המעסיק. יש לנו פה מס' שבועות שקה"ש "יושבת" על מזומן. האם ניתחתי נכון? המס' שבועות שהקרן יושבת על מזומן עלול להיות בעייתי ולגרום להפסדים.

זיק הולילנד הגיב לשגב בתאריך 02/06/2023, 17:43

בפרקטיקה שלי מול מיטב וגלובלנט זה היה שבוע. הטיפ שלי - לבקש מהמוסדי שקודם יסיים טיפול בפתיחת חשבון בברוקר ורק לאחר מכן יבקש ניוד מהקופה המסלולית.

נטלי בתאריך 18/06/2023, 19:49

ומה בדבר ניוד קרן הפנסיה ל IRA <br>בעיקר בנושא רכיב הביטוחים בפנסיה. <br>אשמח למאמר מאיר עיניים

אריה בתאריך 13/08/2023, 07:10

תודה על פוסט מעמיק ומעשיר, חבל שרק עכשיו גיליתי אותו. <br>בהמשך לשאלות בעניין ניהול תיק ני"ע פרטי לעומת קרן השתלמות IRA : <br>היכן כדאי יותר לנהל תיק השקעות בני"ע מוכוונות דיבידנדים (מניות ערך או קרנות סל כנ"ל) בשווי 300-500 אש"ח מכספים עודפים שלא קשורים להפקדות ממעסיק ? <br>בקרן IRA יש הטבות מס במקרה של מכירת הניירות בעתיד, לעומת זאת דמי הניהול קטנים משמעותית בחשבון עצמאי. מס על רווחי דבידנד משולמים כמובן במקור קרא עוד »

זיק הולילנד הגיב לאריה בתאריך 20/08/2023, 07:18

לדעתי החזקת ניירות משלמי דיבידנד קצת חוטאת למטרה עקב תשלום המס ואישית הייתי מעדיף אותם בתיק ממוסה ששם גם ככה משולם מס.

אריה הגיב לזיק הולילנד בתאריך 20/08/2023, 12:44

תודה רבה

אריאל בתאריך 19/08/2023, 22:20

קודם כל תודה רבה, גם על העומק והביסוס שהנושאים מוסברים, וגם על הבהירות והניסוח המצוין. <br>האם יכול להמליץ על גופי תיווך ל- IRA?

זיק הולילנד הגיב לאריאל בתאריך 20/08/2023, 07:19

ממה שאני מכיר בימינו רק אג'נדה מתעסקת בזה. לא ניסיתי ולא יכול להתחייב על טיב השירות.

דקל בתאריך 28/09/2023, 20:50

פוסט מעולה !

איתי בתאריך 29/01/2024, 09:42

היי, אני לאחר העברה של הקרן פנסיה וקרן ההשתלמות,הפרשות הפנסיה ממשיכות להיות לקרן הפנסיה וההשתלמות ישירות ל-ira.כל כמה זמן להערכתך מומלץ להעביר מהקרן פנסיה ל-ira?

ערן בתאריך 21/02/2024, 19:35

פוסט מצוין ומלמד. תודה! <br>שאלה, כחוסך בגיל כבר לא צעיר כ"כ (59) ארצה לרכוש קרנות בחשיפה חלקית למניות, נניח 65% והיתר בהשקעה פחות תנודתית. האם ניתן לעשות זאת ואם יש מגוון מתאים לרכישה? <br>תודה מראש

דב בתאריך 05/03/2024, 20:27

לאשתי יש מעל 300k בקרן השתלמות. לי פחות מ-100k. נצליח לשכנע אותם לנייד לי יחד איתה כולל דמי ניהול נורמליים?

ביל בתאריך 04/04/2024, 15:55

שאלה, אם אני מעביר את כל הכסף לIRA , אני צריך כל חודש להכנס לחשבון מסחר ולהכניס אותו לשילוש הקדוש? זה לא נעשה באופן אוטומטי? תודה

‮אביעד‬ ‮ואתורי‬ בתאריך 26/04/2024, 13:10

כיף גדול לקרוא את הפוסטים שלך והסיכומים, מוסברים צעד אחר צדע בצורה נפלאה. <br>תודה עליך...

‪Sahar Israel‬‏ בתאריך 15/06/2024, 12:31

האם רף הכניסה הוא עדיין כל כך גבוה? חשבון פחות מ100K

מאיר ד הגיב ל‪Sahar Israel‬‏ בתאריך 23/07/2024, 10:03

קודם תודה לזיק על ההשקעה. <br> <br>2 שאלות המשך לשאלה של SAHAR: <br> <br>1.האם ידוע על "קבוצת רכישה" לקבלת דמי ניהול נמוכים מהגופים הקיימים, או להורדת סכום הכניסה? <br>2. האם מישהו עם ניסיון מול אג'נדה יכול לספר קצת על התהליך והעלויות. <br>תודה

עוד תכנים ברשתות החברתיות

המקום לשאלות שלכם וללימוד משאלות של אחרים הוא בקבוצת הפייסבוק הייחודית צועדים עם זיק לחופש כלכלי.

בדף הפייסבוק האישי עלילות זיק אני משתף סיפורים קצרים על השקעות ועל המסע לפרישה מוקדמת.

מי שבקטע של ציוצים, יכול לעקוב אחריי בטוויטר.